Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 

SILAPRILIS PRO

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

Annak érdekében, hogy gazdasági haszonállatainkkal egész évben kiváló minőségű tömegtakarmányt tudjunk etetni, szükséges a takarmányok veszteség nélküli tartósítása. A Silaprilis pro olyan kombinált tartósító készítmény, mely a gyors erjedést követően a beltartalmi értékek megóvásávál, és a minőségromlás (penészképződés) megelőzésével biztosítja a legjobb minőségű erjesztett tömegtakarmányt.

HATÁSMECHANIZMUSA

A két tejsavbaktérium törzsnek köszönhetően az erjedés intenzíven zajlik, a takarmányok kémhatása 1 nap alatt pH 4,5 alá csökken. Az erjedés beindulásához szükséges gyorsan hasznosuló cukrot kettő cellulóz illetve hemicellulóz bontó enzim biztosítja. A propionsav baktérium törzs gátolja az élesztő és penészgombák elszaporodását a silókészítés során és a silóbontást követően.

Ajánlott adagolás

Lucerna - szenázs 3 g/t
Fű - szenázs 2 g/t
Gabona - szenázs  2 g/t
Kukorica szilázs  1 g/t
Nedves kukorica  2 g/t

Kiemelt előnyök

ÉLESZTŐ ÉS PENÉSZGOMBÁK GÁTLÁSAÉLESZTŐ ÉS PENÉSZGOMBÁK GÁTLÁSA
A propionsav baktérium törzs az élesztő és penészgombák gátlásával csökkenti a takarmányok toxinterheltségét, és a fizikai veszteségeket.
KISEBB ERJEDÉSI VESZTESÉGKISEBB ERJEDÉSI VESZTESÉG
A gyors pH csökkenésnek köszönhetően több lesz a metabolizálható energia, a védett fehérje, magasabb lesz a karotin szint, és jobb lesz a takarmány savösszetétele (ecetsav:tejsav arány)
KOMBINÁLT BAKTÉRIUM KULTÚRAKOMBINÁLT BAKTÉRIUM KULTÚRA
Egyedülálló összetételben tartalmaz homofermentatív és fakultatív heterofermentatív tejsavbaktériumokat, melyek szinergiában állnak egymással
STABIL TAKARMÁNY A NYITÁST KÖVETŐENSTABIL TAKARMÁNY A NYITÁST KÖVETŐEN
A Silaprilis pro használatával a tömegtakarmány nyitást követően is stabil marad, pH értéke nem emelkedik, nem melegszik, nem indulnak el a káros utóerjedési folyamatok.
TERMÉK ÖSSZETÉTEL
Lactobacillus plantarum 3.40 x 1010 CFU/g
Pediococcus acidilactici 1,00 x 1010 CFU/g
Propionibacterium acidipropionici 3.40 x 1010 CFU/g
ß-glucanase Aspergillus niger 500 UI/g
Xylanase Trichoderma longibrachiatum 2500 UI/g
Laktóz, Nátrium-aluminium szilikát

A Silaprilis pro hatása Silapsiris_szilazs_pHvalt_km

Silapsiris_elesztogombak_km Silapsiris_szilazs_hom_valtozas_km Silapsiris_szilazs_hom_valtozas_km

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>