+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Nutrirumen

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

A laktáció indulásakor a legnehezebb feladat a  folyamatosan emelkedő tejtermelés tápanyag és energiaigényének kielégítése. A Nutrirumen speciális összetevői az étvágy fokozása mellett javítják a rostok feltáródását, növelik a tehenek takarmányértékesítő képességét. Puffereanyagai a takarmányfelvételt követően is stabilan  tartják a bendő kémhatását.

HATÁSMECHANIZMUSA

Amaferm tartalma csökkenti a hozzáférhető oxigén mennyiségét a bendőben, így kedvező életteret biztosít az anaerob cellulózbontó baktériumok számára.Kombinált puffer tartalma fokozatosan megy oldatba, így hosszan fenntartja a bendő optimális pH értékét.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Egy 15 kg-os nyalótömböt a  könnyebb hozzáférés érdekében 20 állat részére helyezzen ki a megfelelő tartóba, az állatok fejmagasságába. Átlagos napi felvétel 55g/tehén

GYÁRTÁS ÉS MINŐSÉG

Magas nyomású préseléses eljárással készül, ami biztosítja a fizikai behatásokkal, csapadékkal szembeni nagyfokú ellenálló képességét.

Kiemelt előnyök

FOKOZOTT ROSTEMÉSZTÉSFOKOZOTT ROSTEMÉSZTÉS
AMAFERM tartalma serkenti a bendőben élő mikróba-populáció növekedését, enzimaktivitását. Növekszik a takarmányok emészthetősége, javul a takarmányértékesítő képesség, magasabb lesz a tejtermelés.
SIKERES SZAPORODÁSBILÓGIASIKERES SZAPORODÁSBILÓGIA
Az energiaegyensúly javításának hatására az ellés utáni méhinvolúció egyenletes, rendszeres lesz az ovuláció, nő az első termékenyítésre vemhes tehenek száma, csökken a két ellés közti idő.
LAKTÁCIÓ STARTLAKTÁCIÓ START
A nyáltermelés fokozása, a bendőműködés serkentése és a jobb emésztés, étvágynövelő hatásának köszönhetően növekszik a szárazanyag felvétel, csökkennek az anyagforgalmi megbetegedések, és azok káros következményei. A tejtemelés egyenletes ütemben emelkedik, és hosszú időn keresztül magas szinten marad.
INTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉSINTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉS
Bendő komplex tartalma fenntartja a bendő optimális kémhatását (pH 6,5), táplálja a bendőben élő mikroorganizmusokat, fokozza az étvágyat és a szárazanyag felvételt.
INTENZÍV SEJTREGERENÁLÓDÁSINTENZÍV SEJTREGERENÁLÓDÁS
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
Am 5000 mg/kg
Se 10 mg/kg
Co 40 mg/kg g
I 100 mg/kg
Cu 1625 mg/kg
Mn 4000 mg/kg
Zn 9750 mg/kg
S 1%
P 2%
Ca 7,5%
Mg 2,4%
Na 19,5%