+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Nutriphor

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

A legelők, és az etetett takarmányok alacsony ásványi anyag és vitamintartalma miatt csak megfelelő makro és mikroelem kiegészítéssel, vitaminpótlással tudjuk elérni, hogy a növendék állatokból egészséges, szilárd szervezetű, hosszú hasznos élettartamú és nagy termelésű tehenek, illetve tenyészállatok fejlődjenek.

HATÁSMECHANIZMUSA

Az állatok szervezetében a ß-karotin nem, vagy csak rövid ideig raktározódik, ezért folyamatos pótlása szükséges. Szaporodásbiológiai hatása a tüszők érési folyamatában, a sárgatest működésében és a rendszeres ovulációban nyilvánul meg. Könnyen oldódó PhorMag tartalma a vázizom-rendszer támogatásán keresztül pozitív hatással van a növekedésre, segíti az izomrendszer működését, és a vehemépítést.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Egy 15 kg-os nyalótömböt a  könnyebb hozzáférés érdekében 20 állat részére helyezzen ki a megfelelő tartóba, az állatok fejmagasságába. Átlagos napi felvétel 55g/tehén

GYÁRTÁS ÉS MINŐSÉG

Magas nyomású préseléses eljárással készül, ami biztosítja a fizikai behatásokkal, csapadékkal szembeni nagyfokú ellenálló képességét.

Kiemelt előnyök

KORAI TENYÉSZTÉSBE VÉTELKORAI TENYÉSZTÉSBE VÉTEL
A takarmányértékesítés javítása, a napi tömeggyarapodás növelése egyaránt hozzájárulnak, hogy a növendékek előbb elérjék a tenyésztésbe vételhez szükséges testsúlyt, nemi működésük kiteljesedjen, és javuljon a fogamzási arány.
ÁSVÁNYI ANYAG PÓTLÁSÁSVÁNYI ANYAG PÓTLÁS
A növendék állatoknak megefelelő arányban egészíti ki a takarmányok alacsony ásványi anyag tartalmát . A teljes makro, -mikroelem sor biztosítja az immunrendszer megerősödését, a hiánybetegségek megelőzését.
SIKERES SZAPORODÁSBILÓGIASIKERES SZAPORODÁSBILÓGIA
A Nutriphor folyamatos használatának köszönhető a jól látható ivarzási jelek, a tiszta ivarzási nyálka, a jól erigáló méh, a megfelelő sárgatest működés, a jó termékenyítési index. A szexált szaporítóanyag használata növeli ezeknek a tulajdonságoknak a fontosságát.
INTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉSINTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉS
Fokozza a nyáltermelést, növeli az étvágyat, Calseagrit és Biotech tartalmán keresztül optimalizálja a bendő kémhatását. Ezek együttes hatására javul a takarmányértékesítés, nől a napi tömeggyarapodás.
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
ß-karotin 100 mg/kg
Se 10 mg/kg
Co 40 mg/kg g
I 100 mg/kg
Cu 250 mg/kg
Mn 2625 mg/kg
Zn 3150 mg/kg
P 5%
Ca 15%
Mg 4%
Na 10,5%