+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Nutrigest

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

A sikeres szárazonálló program kulcsa, hogy a takarmányozás során az optimális szárazanyag felvétel biztosítása mellett gondoskodunk a makro és mikroelem szükséglet kielégítéséről is. A Nutrigest kimagasló mikroelem tartalma hozzájárul a tőgy szöveti állományának regenerálódásához, a zavartalan elléshez, az egészséges méhinvolúcióhoz, amely folyamatok elengedhetetlenek a következő laktáció sikeréhez.

HATÁSMECHANIZMUSA

Az ásványi raktárak feltöltésén felül támogatja a szénhidrát és fehérje anyagcserét, erősíti az anya és magzat közötti tápanyag transzportot, segíti az intenzív vehem növekedést. Az izom és szövetrendszer erősítésén keresztül segíti a szülőcsatorna ellésre való előkészítését.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Egy 15 kg-os nyalótömböt a  könnyebb hozzáférés érdekében 20 állat részére helyezzen ki a megfelelő tartóba, az állatok fejmagasságába. Átlagos napi felvétel 55g/tehén

GYÁRTÁS ÉS MINŐSÉG

Magas nyomású préseléses eljárással készül, ami biztosítja a fizikai behatásokkal, csapadékkal szembeni nagyfokú ellenálló képességét.

Kiemelt előnyök

SIKERES SZAPORODÁSBILÓGIASIKERES SZAPORODÁSBILÓGIA
Az ellés körüli problémák megelőzése, a méhinvolúció támogatása és az anyagcsere folyamatok segítése pzitív hatással lesz a következő termékenyítési ciklusra.
LAKTÁCIÓ STARTLAKTÁCIÓ START
A bendőmikroorganizmusok folyamatos táplálása a szárazonállás időszakában segíti a takarmányváltáshoz való gyors adaptálódást, javítja az emésztést, csökkenti az energiahiányt és annak káros következményeit.
INTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉSINTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉS
Calseagrit - Biotech tartalma fenntartja a bendő optimális kémhatását (pH 6,5), táplálja a bendőben élő mikroorganizmusokat, fokozza az étvágyat és a szárazanyag felvételt. Javul a szénhidrát és fehérje anyagcsere, aminek fontos szerepe lesz a laktáció első heteiben.
MAKRO ÉS MIKROELEMEKMAKRO ÉS MIKROELEMEK
Teljes értékű ellátást biztosít, feltölti a szervezet ásványi-anyag raktárait, csökkenti a hiánybetegségek kialakulásának kockázatát.
INTENZÍV SEJTREGERENÁLÓDÁSINTENZÍV SEJTREGERENÁLÓDÁS
Magas cink, szelén és E-vitamin tartalma a szöveti állomány regenerálásán keresztül, csökkenti a magzatburok visszamaradást, a tőgygyulladás kialakulásának kockázatát, és a szomatikus sejtszám megemelkedését.
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
E-vitamin 800 mg/kg
Szerves Se 5 mg/kg
Se 20 mg/kg
Co 80 mg/kg g
I 200 mg/kg
Cu 1800 mg/kg
Mn 1000 mg/kg
Zn 6000 mg/kg
P 5%
Ca 3,5%
Mg 6%
Na 19,5%