Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 

LITHARUMEN

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

A takarmányozás során a szervezetbe kerülő mikotoxinok reprodukciós problémákat, termelés csökkenést, az általános egeszségi állapot romlását okozzák, valamimt az immunrendszer gyengítése által fogékonnyá teszik az állatok szervezetét a baktériumos fertőzésekkel szemben. A Litharumen olyan komplett toxinkötő készítmény mely nemcsak inaktiválja a gazdaságilag legkártékonyabb mikotoxinokat, de hatékony megoldást nyújt az emésztőrendszer mikroflórájának táplálásában, védelmében, és a máj méregtelenítő funkciójának támogatásában.

HATÁSMECHANIZMUSA

A Zearalenon toxinhoz kapcsolódva megakadályozza annak káros szaporodásbiológiai hatását.A Trihotecének bontásával inaktiválja a DON és T2 toxinokat.Aktív szén és módosított bentonit tartalma megköti a poláros toxinok közel 100%-át a vitaminok és mikroelemek kötése nélkül.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

SzarvasmarhaMagas toxinterhelés 100 g/tehén/napMegelőzés75 g/tehén/napJuh1 - 1,5 kg/1 tonnaSertés1 - 2 kg/1 tonnaBroiler csirke0,5 - 1 kg/1 tonna

Kiemelt előnyök

ERŐS IMMUNREDNSZERERŐS IMMUNREDNSZER
A májsejtek védelmén keresztül növeli a máj méregteleítő képessége, fokozza a szervezet immunválaszát.
KEVESEBB TŐGY-GYULLADÁSKEVESEBB TŐGY-GYULLADÁS
A T2 és DON toxin inaktiválásával csökken a szomatikus sejtszám, és a tőgygyulladásos esetek száma.
NÖVEKVŐ ÉTVÁGYNÖVEKVŐ ÉTVÁGY
Növényi olaj tartalma fokozza a nyáltermelést, az étvágyat, az állatok szárazanyag felvételét.
INTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉSINTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉS
Bendő komplex tartalma fenntartja a bendő optimális kémhatását (pH 6,5), táplálja a bendőben élő mikroorganizmusokat.
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
S 1%
Ca 10%
Mg 4%
Na 11%

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>