+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Calseapig

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

Magyarországon nem terjedt el a sertések nyalótömbbel történő ásványi anyag kiegészítése. A Calsea Pig használatát a makro és mikroelem pótlás mellett az állatok idegrendszerére gyakorolt pozitív hatása indokolja.

HATÁSMECHANIZMUSA

A placentán keresztül történő aktív transzport segítségével az ásványi anyagok beépülnek a magzat szervezetébe.Minden termelési csoportnál megfigyelték, hogy az állat lefoglalása révén csökkennek a stressz okozta kiesések.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Egy 15 kg-os nyalótömböt a  könnyebb hozzáférés érdekében 20 állat részére helyezzen ki a megfelelő tartóba, az állatok fejmagasságába. Átlagos napi felvétel 55g/tehén

GYÁRTÁS ÉS MINŐSÉG

Magas nyomású préseléses eljárással készül, ami biztosítja a fizikai behatásokkal, csapadékkal szembeni nagyfokú ellenálló képességét.

Kiemelt előnyök

NAGYOBB ELLENÁLLÓ KÉPESSÉGNAGYOBB ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG
Magas mikroelem tartalmának köszönhetően a szöveti állomány gyorsan regenerálódik, az immunrendszer erősebb lesz, csökken a betegségekre való hajlam.
KEVESEBB SELEJTEZÉSKEVESEBB SELEJTEZÉS
A nyalótömb fogyasztása során az állat lefoglalja magát, megnyugszik, nem rágja gyendgébb társait, keringése stabil, kiegyenlített módon működik. Csökken a selejtezési ráta.
SIKERES TERMÉKENYÜLÉSSIKERES TERMÉKENYÜLÉS
A kiegyenlített makro és mikroelem ellátásnak köszönhetően a méhinvolúció zavartalan, a szervezet felkészül a következő termékenyítési ciklusra, termékenyülésre.
NAGYOBB TÖMEGGYARAPODÁSNAGYOBB TÖMEGGYARAPODÁS
A nyáltermelés fokozása, az emésztést segítő miroorganizmusok táplálása a vastagbélben és a vakbélben növeli a keményítőbontást, jobb lesz az állatok takarmányértékesítése, emelkedik a napi tömeggyarapodás.
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
Fe 3000 mg/kg kg
Se 2 mg/kg
Co 8 mg/kg g
I 25 mg/kg
Mn 800 mg/kg
Zn 2000 mg/kg
Ca 15%
Mg 10%
Na 7%
Cu 200 mg/kg %
Fe 3000 mg/kg %