Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 

CALSEAMUTON

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

A vemhes anyák energiahiányos takarmányozása csökkenti a bárányok születési súlyát, ellenálló képességét. Az anyák 50 g-ot meghaladó napi súlyvesztése fokozza az ellés utáni anyagcsere forgalmi problémák (ketózis) kialakulását. A hiányos ásványi anyag ellátás vázizom problémákat, szaporodásbiológiai zavarokat okoz.A Calsea Mouton összetett hatásának köszönhetően elegendő mennyiségű ásványi anyagot szolgáltat a hiánybetegségek elkerüléséhez, a takarmányértékesítés fokozásán keresztül pedig csökkenti az energiahiányos állapotot.

HATÁSMECHANIZMUSA

Az aminosavakhoz kelát kötéssel kapcsolódó ásványi anyagok könnyen felszívódnak és szállítódnak a szervezeten belül, teljes értékű ellátást biztosítva az állatok számára.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Egy 15 kg-os nyalótömböt 50 anyajuh 1 havi ásványi anyg igényét fedezi. A  könnyebb hozzáférés érdekében 20 állat részére helyezzen ki egy nyalótömböt a megfelelő tartóba, az állatok fejmagasságába.

GYÁRTÁS ÉS MINŐSÉG

Magas nyomású préseléses eljárással készül, ami biztosítja a fizikai behatásokkal, csapadékkal szembeni nagyfokú ellenálló képességét.

Kiemelt előnyök

ÉLETERŐS SZAPORULATÉLETERŐS SZAPORULAT
Az anyagcsere folyamatok támogatásának, és az anyai immunrendszer erősítésének köszönhetően egészséges utódok születnek. Vitalitásukat növeli az immunanyagokban gazdag kolosztrum. A tejtermelés stabilizálása pedig növeli a választottbárányok testtömegét.
ERŐS SZARUKÉPLETEKERŐS SZARUKÉPLETEK
Kiemelkedően magas cinktartalmának köszönhetően a szaruképletek erősek lesznek.
LAKTÁCIÓ STARTLAKTÁCIÓ START
A bendőmikroorganizmusok folyamatos táplálása segíti a takarmányváltáshoz való gyors adaptálódást, javítja az emésztést, csökkenti az energiahiányt és annak káros következményeit.
INTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉSINTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉS
Calseagrit - Biotech tartalma fenntartja a bendő optimális kémhatását (pH 6,5), táplálja a bendőben élő mikroorganizmusokat, fokozza az étvágyat és a szárazanyag felvételt. Javul a szénhidrát és fehérje anyagcsere, aminek fontos szerepe lesz a laktáció első heteiben.
SIKERES TERMÉKENYÜLÉSSIKERES TERMÉKENYÜLÉS
A kiegyenlített makro és mikroelem ellátásnak köszönhetően a méhinvolúció zavartalan, a szervezet felkészül a következő termékenyítési ciklusra, termékenyülésre.
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
Zn-metionát 750 mg/kg
E-vitamin 800 mg/kg
Se 20 mg/kg
Co 80 mg/kg g
I 200 mg/kg
Mn 2000 mg/kg
Zn 14250 mg/kg
P 3%
Ca 8%
Mg 1%
Na 24%

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>