+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Betavalor

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

Ellést követően a húshasznú tehénállományoknál, és a juhászatokban is tapasztalható energiahiányos állapot, étvágytalanság, és ezek következményeként kondícióvesztés, majd alacsonyabb tejtermelés és az utódok kisebb súlygyarapodása. A jelenség hátterében a máj túlterhelése, az alacsony emésztőenzim termelődés, és a nem megfelelő bendőműködés állnak. A Betavalor folyékony takarmánykiegészítő készítmény gyorsan hasznosuló energiát szolgáltat, segít a szabad zsírsavak citrátkörbe lépését, valamint a trigliceridek foszfolipiddé történő szintetizálását.

HATÁSMECHANIZMUS

Csökkenti a máj lipidkoncentrációját, ezzel kedvezőbb feltételeket biztosít az anyagcsere folyamatok számára. Támogatja a metabolitok felszívódását a bendőből és az epésbélből és fokozza azok bekapcsolódását az energiatermelő folyamatokba. Magas szorbitol tartalma gyorsan hasznosuló energiát szolgáltat a bendőben élő baktériumok számára, így hozzájárul a glükoneogenezishez szükséges propionsav termelődéséhez.

Kiemelt előnyök

ERŐS IMMUNREDNSZERERŐS IMMUNREDNSZER
Speciális alapanyaga a Betacty, mely betainból, glutamin savból és szabad aminosavakból áll, a trigliceridek bontásán felül segíti az ásványi anyagcserét, támogatja az idegrendszer működését, növeli a szervezet immunválaszát.
JAVULÓ GAZDASÁGI MUTATÓKJAVULÓ GAZDASÁGI MUTATÓK
A selejtezési ráta csökkenése, a jó szaporodásbiológiai mutatók, az egészséges szaporulat, az alacsonyabb gyógyszerköltség egyaránt növelik a termelés hatékonyságát
KEVESEBB ELLÉS UTÁNI PROBLÉMAKEVESEBB ELLÉS UTÁNI PROBLÉMA
Az anyagcsere folyamatok stabilizásása pozitív hatással van az anyák általános egészségügyi állapotára és termelésére. Növekszik az utódok testtömeggyarapodása, erősödik immunrendszerük.
TÖBB VÁLASZTOTT BORJÚ/BÁRÁNYTÖBB VÁLASZTOTT BORJÚ/BÁRÁNY
Az anyaállat immunrendszerének támogatása, a magasabb tejtermelés, az erősebb immunrendszer hatására csökken a borjú illetve bárány elhullás.
SIKERES SZAPORODÁSBILÓGIASIKERES SZAPORODÁSBILÓGIA
Az energiaegyensúly javításának hatására az ellés utáni méhinvolúció egyenletes, rendszeres lesz az ovuláció, nő az első termékenyítésre vemhes állatok száma.
TERMÉK ÖSSZETÉTEL
Sorbitol 30%
Niacin 3%
Kolin 2%
Betain 1,6%
Metionin 1,5%
Betactyl
  • Húshasznú anyatehén
  • Megelőző céllal az elletési időszakban 50ml/tehén/nap a takarmányhoz vagy az ivóvízhez keverve. Anyagcsere forgalmi probléma (ketózis) esetén 500 ml/tehén adagban 2 - 3 napon keresztül.
  • Juh
  • Megelőző céllal az elletési időszakban 20ml/anyajuh/nap a takarmányhoz vagy az ivóvízhez keverve. Anyagcsere forgalmi probléma (ketózis) esetén 200 ml/anyajuh adagban 2 - 3 napon keresztül.
  • Kecske
  • Megelőző céllal az elletési időszakban 20ml/kecske/nap a takarmányhoz vagy az ivóvízhez keverve. Anyagcsere forgalmi probléma (ketózis) esetén 200 ml/kecske adagban 2 - 3 napon keresztül.