+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Betacetum

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

A laktáció első 8 - 10 hete során a tehenek nem képesek annyi szárazanyagot felvenni aminek energiatartalma fedezné a fokozatosan növekedő tejtermelés és a létfenntartás igényét, energiamérlegük ebben az időszakban negatív. Az energiegyensúly helyreállítása érdekében a zsírdepókban raktározott lipidek mobilizálódnak, ezek egy része azonban képtelen belépni a citrátkörbe, belőlük ketonanyagok keletkeznek, egy részük pedig trigliceridek formájában raktározódik. A Betacetum nem csupán gyorsan hasznosuló energiát szolgáltat, de összetételének köszönhetően segít a szabad zsírsavak citrátkörbe lépését, valamint a trigliceridek foszfolipiddé (VLDL) történő szintetizálását.

HATÁSMECHANIZMUS

A zsirmobilizáció szabályozásával egyidőben fokozza a VLDL szintézist, ezzel csökkentve a zsírmáj szindróma kialakulásának kockázatát. A máj glikogén tartalmának növelésével, fokozza a glükoneogenezist, és csökkenti a ketózis kialakulását.  Magas energia tartalma a vércukorszint gyors emelkedését eredményezi, serkenti az enmésztőenzimek kiválasztását, és a cellulózbontó baktériumok működését.    

Kiemelt előnyök

ERŐS IMMUNREDNSZERERŐS IMMUNREDNSZER
Speciális alapanyaga a Betacty, mely betainból, glutamin savból és szabad aminosavakból áll, a trigliceridek bontásán felül segíti az ásványi anyagcserét, támogatja az idegrendszer működését, növeli a szervezet immunválaszát.
SIKERES SZAPORODÁSBILÓGIASIKERES SZAPORODÁSBILÓGIA
Az energiaegyensúly javításának hatására az ellés utáni méhinvolúció egyenletes, rendszeres lesz az ovuláció, nő az első termékenyítésre vemhes tehenek száma, csökken a két ellés közti idő.
LAKTÁCIÓ STARTLAKTÁCIÓ START
Az anyagcsere folyamatok stabilizálása, a glükoneogenezis fokozása, a bendőbaktériumok táplálása pozitívan hat a tejtermelésre, és a tej beltartalmára.
TERMÉK ÖSSZETÉTEL
Szarvasmarha
Előkészítő csoport 50 ml/tehén/nap
Ellető 100 ml/tehén/nap
Ketózis kezelése 500 ml/tehén/nap

TERMÉKÖSSZETÉTEL

Monopropilén glikol 345 g/l
Glicerin 253 g/l
Nátrium propionát 52 g/l
Szorbitol 80 g/l
Kolin 40 g/l
Niacin 12 g/l
Karnitin 2000 mg/l
Kobalt 20 mg/l
Betactyl_kozepes_meret