+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Actisan

JELENTŐSÉGE

A megfelelő istállóhigiénia kialakítása alapvető feltétel a teljes értékű tej-, hús- és tojástermeléshez. Ennek lépései az alom pára- és ammóniatartalmának megkötése, a kórokozók számának csökkentése és újraszaporodásuk gátlása. Az Actisan alomfertőtlenítő készítmény, rövid behatási idő alatt 5 - 7 napon keresztül biztosítja a magas termeléshez szükséges kórokozómentes környezetet.

HATÁSMECHANIZMUSA

Szalicilsav tartalma erős baktericid hatású, a kórokozó sejthez tapadva inaktiválja annak fehérjeszintézisét. Fungicid hatása a penészfejlődés gátlásában mutatkozik meg.A porózus szerkezetű kalcium-szulfát, higroszkóposságának köszönhetően nagy mennyiségű vizet képes megkötni.Aluminium-szulfát tartalma közönbösíti az ammóniát, illetve leköti a karbonsavakat oldhatatlan sók formájában.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Kitrágyázást követően a teljes alapterületre egyenletesen kell szétszórni 150 g/m² dózisbanA termelési időszakban az almozást megelőzően kell egyenletesen szétszórni 50 g/m² dózisban hetente kettő alkalommal.Az egyenletesebb szóráskép eléréséhez ajánljuk a kézi kijuttató szerkezet használatát.

Kiemelt előnyök

MAGASABB TERMELÉSMAGASABB TERMELÉS
A higiénikus termelési környezet következménye a jobb takarmányértékesítés, a nagyobb napi tömeggyarapodás, a magasabb tejtermelés.
KEVESEBB LÉGYLÁRVAKEVESEBB LÉGYLÁRVA
Az alom páratartalmának csökkentése kisebb életteret biztosít a légylárvák számára.
KISEBB GYÓGYSZERKÖLTSÉGKISEBB GYÓGYSZERKÖLTSÉG
A baktériumszint folyamatos alacsonyan tartásával kevesebb antibiotikumra van szükség az állomány jó egészségi állapotának fenntartásához.
HOSSZAN TARTÓ HATÁSHOSSZAN TARTÓ HATÁS
Beszórást követően 2 - 3 óra leforgása alatt elpusztítja a kórokozók 95%-át, és 5 - 7 napon keresztül fenntartja baktericid és fungicid hatását.
KEVESEBB HASMENÉSKEVESEBB HASMENÉS
Az újszülött állatok allacsony immunszintjük miatt fokozottan érzékenyek a betegségekkel szemben. A legnagyobb gazdasági kárt okozó Coli baktériumok gátlása csökkenti a hasmenést, ami a kiesések fő okozója.
KEVESEBB TŐGY-GYULLADÁSKEVESEBB TŐGY-GYULLADÁS
A tőgygyulladást leggyakrabban kiváltó (Streptoccocus, Staphylococcus, Klebsiella, Coli) baktériumok elpusztításával, csökken a tőgygyulladás kialakulásának kockázata.
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
Növényi aromák 0,05%
Al2SO4 8,5%
CaSO4 87,45% g
TERMÉK ÖSSZETÉTEL
Szalicilsav 4%
Kalcium-szulfát 87,45%
Aluminium-szulfát 8,50%
Növényi aromák 0,05%
 

Az Actisan hatása különböző baktériumokra