Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 

ACTIGLENE

JELENTŐSÉGE

A hígtrágyás technológiák esetében egyre nagyobb gondot okoz a keletkező hígtrágya környezetvédelmi előírásoknak megfelelő kezelése. Gazdasági szempontból pedig a hiányos feltáródás, az egyenetlen és folyamatosan csökkenő tápanyag szolgáltató érték és a hatóanyag veszteség jelent problémát.A tárolás során felmerülő fizikai jellegű változások - vastag kéregréteg, szeparálódás - a kijuttatást nehezítik.

HATÁSMECHANIZMUSA

Az Actiglene barnaalga tartalma segíti a baktériumok aktiválását azáltal, hogy gyorsan hasznosuló energiával táplálja azokat.A fakultatív mikrorganizmusok a szerves anyagok bontásához szükséges enzimeket termelnek, ezáltal az egyes alkotóelemeket a növények számára felvehető formátumúvá változtatják.A mikroorganizmusok a szerves anyagok bontásán felül részt vesznek az oxigéntermelésben, a trágya aktív érlelésében. Folyamatosan mozgásban tartják a hígtrágyát, ezzel megakadályozva a leülepedést és a kéregréteg képződését.A természetes szilikátok az ammónia megkötésében vesznek részt.

Kiemelt előnyök

JAVÍTJA A BIOGÁZÜZEMEK HATÉKONYSÁGÁTJAVÍTJA A BIOGÁZÜZEMEK HATÉKONYSÁGÁT
Az Actiglen -el kezelt hígtrágya jobb fermentációt biztosít a biogáz üzemekben. Csehországi kísérletek bizonyítják, hogy a metán keletkezés 15%-al emelkedik, míg a hidrogén-szulfid szint 3 nap alatt lecsökken és a fermentáció további részében alacsony marad.
KISEBB SZAGTERHELÉSKISEBB SZAGTERHELÉS
A szilikátok megkötik, a baktériumok pedig elbontják a rossz szagot okozó gázokat (hidrogén-szulfid, ammónia). A kéregréteg kialakulásának gátlása szintén csökkenti a kijuttatáskori szagterhelést.
NAGYOBB TÁPANYAGSZOLGÁLTATÓ KÉPESSÉGNAGYOBB TÁPANYAGSZOLGÁLTATÓ KÉPESSÉG
A N mineralizációnak köszönhetően emelkedik a hígtrágya növények számára is felvehető N tartalma. A baktériumok tevékenységének köszönhetően a hígtrágya nem szeparálódik, ezért a foszfor és kálium szint is egyenletes lesz a teljes mennyiségben. A homogén hígtrágyának köszönhetően könnyen számolható a kijuttatott hatóanyag mennyiség, és tervezhetővé válik a tápanyagutánpótlás.
TERMÉK ÖSSZETÉTEL
Ásványi frakciók Lithothamn
Agyag
Szerves összetevők Baktériumok
Barna-alga
  • Lagúna kezelése
A padozatra szórva javítja az istálló légkörét, ezáltal jobb feltételeket biztosít a termelő folyamatokhoz. Adagolása: 10g/m²/hét
  • Trágyamedence kezelése
Amennyiben a kezelés csak a medencében kezdődik az adagolás 1 kg/1 m³ hígtrágya. Folyamatos kezelés esetén az adag csökkenthető. Nyílt rendszer kezelésekor a napi hőmérsékletnnek 10°C fölött kell lennie!

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>