+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Actiglene

JELENTŐSÉGE

A hígtrágyás technológiák esetében egyre nagyobb gondot okoz a keletkező hígtrágya környezetvédelmi előírásoknak megfelelő kezelése. Gazdasági szempontból pedig a hiányos feltáródás, az egyenetlen és folyamatosan csökkenő tápanyag szolgáltató érték és a hatóanyag veszteség jelent problémát.A tárolás során felmerülő fizikai jellegű változások - vastag kéregréteg, szeparálódás - a kijuttatást nehezítik.

HATÁSMECHANIZMUSA

Az Actiglene barnaalga tartalma segíti a baktériumok aktiválását azáltal, hogy gyorsan hasznosuló energiával táplálja azokat.A fakultatív mikrorganizmusok a szerves anyagok bontásához szükséges enzimeket termelnek, ezáltal az egyes alkotóelemeket a növények számára felvehető formátumúvá változtatják.A mikroorganizmusok a szerves anyagok bontásán felül részt vesznek az oxigéntermelésben, a trágya aktív érlelésében. Folyamatosan mozgásban tartják a hígtrágyát, ezzel megakadályozva a leülepedést és a kéregréteg képződését.A természetes szilikátok az ammónia megkötésében vesznek részt.

Kiemelt előnyök

JAVÍTJA A BIOGÁZÜZEMEK HATÉKONYSÁGÁTJAVÍTJA A BIOGÁZÜZEMEK HATÉKONYSÁGÁT
Az Actiglen -el kezelt hígtrágya jobb fermentációt biztosít a biogáz üzemekben. Csehországi kísérletek bizonyítják, hogy a metán keletkezés 15%-al emelkedik, míg a hidrogén-szulfid szint 3 nap alatt lecsökken és a fermentáció további részében alacsony marad.
KISEBB SZAGTERHELÉSKISEBB SZAGTERHELÉS
A szilikátok megkötik, a baktériumok pedig elbontják a rossz szagot okozó gázokat (hidrogén-szulfid, ammónia). A kéregréteg kialakulásának gátlása szintén csökkenti a kijuttatáskori szagterhelést.
NAGYOBB TÁPANYAGSZOLGÁLTATÓ KÉPESSÉGNAGYOBB TÁPANYAGSZOLGÁLTATÓ KÉPESSÉG
A N mineralizációnak köszönhetően emelkedik a hígtrágya növények számára is felvehető N tartalma. A baktériumok tevékenységének köszönhetően a hígtrágya nem szeparálódik, ezért a foszfor és kálium szint is egyenletes lesz a teljes mennyiségben. A homogén hígtrágyának köszönhetően könnyen számolható a kijuttatott hatóanyag mennyiség, és tervezhetővé válik a tápanyagutánpótlás.
TERMÉK ÖSSZETÉTEL
Ásványi frakciók Lithothamn
Agyag
Szerves összetevők Baktériumok
Barna-alga
  • Lagúna kezelése
A padozatra szórva javítja az istálló légkörét, ezáltal jobb feltételeket biztosít a termelő folyamatokhoz. Adagolása: 10g/m²/hét
  • Trágyamedence kezelése
Amennyiben a kezelés csak a medencében kezdődik az adagolás 1 kg/1 m³ hígtrágya. Folyamatos kezelés esetén az adag csökkenthető. Nyílt rendszer kezelésekor a napi hőmérsékletnnek 10°C fölött kell lennie!