Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 

TOP-PHOS

A  FOSZFOR PÓTLÁS JELENTŐSÉGE

A foszfor kulcsfontosságú szerepet tölt be a növények életében. A foszfor az energia tárolásában és szállításában vesz részt, ezért pótlása nélkül a modern mezőgazdaság magas termésátlagai nem képzelhetők el. A növények a foszfor hiányára azonnali növekedés-leállással és termésveszteséggel reagálnak. Folyamatos elérhetőségét a tenyészidő során biztosítani a tápanyagutánpótlási technológiában szántóföldön nagy kihívást jelent.

A foszfor viselkedése a talajban sajnos több szempontból is a céljaink ellen dolgozik.

 1. A hagyományos műtrágyákkal kijuttatott foszfor hatóanyag gyorsan lekötődik, átalakul.
 2. Már néhány tized talaj pH változás is jelentősen rontja a felvehetőségét.
 3. A növény gyökérének a talajban a foszfortartalékok közvetlen közelébe kell nőnie, mert csak 1-2 mm távolságból képes azt felvenni. Ezért a gyökértömeg mérete szorosan összefügg a növény foszfor ellátásával.

A Timac AGRO a rá jellemző innovatív módon közelítette meg ez a problémát is. Kifejlesztése után  a magyar gazdák számára is elérhetővé tette a speciális foszfor hatóanyagát a TOP-PHOS-t.

INNOVÁCIÓ A FOSZFORPÓTLÁSBAN – TOP-PHOS

A TOP-PHOS az eddig elérhető foszfor hatóanyagokkal szemben merőben eltérő védett foszfor alapanyag, egy foszfortartamú szerves molekula, mely érdemben tudja a talaj foszfor szolgáltató képességét a tenyészidő során növelni! A talaj egyéb foszfor tartaléka mellet a TOP-PHOS képes, a gyors átalakulási sebességének köszönhetően, pótolni a növény által felvett foszfort a talajban. Így a vegetáció során a talaj sokkal jobban ki tudja szolgálni a nagy a termőképességű növényfajták fokozott foszfor igényét. A TOP-PHOS molekula teljes foszfor védelmet biztosít mind savas, mind lúgos talajkörülmények között is.

 • 1669
 • 1829
 • 1839
 • 1842
 • 1843
 • 1870
 • 1960
 • 2005
 • 2010
 • 2013
 • 2015

Mérjük hatékonyságunkat

Mikroelemes Biostimulátor oldatok
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Physio Biostimulátor
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Seaktiv Biostimulátor
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Mescal speciális alapanyag
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Fertiactyl_biostimulátor
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>