+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Roullier Csoport

A Roullier Csoport-ot 1959-ben Daniel Roullier alapította a Franciaországi Sain-Maloban. A cégcsoport 55 év elteltével is a cégalapító tulajdonában a növénytáplálás és állati takarmányozás egyik legmeghatározóbb gyártójává és fejlesztőjévé vált. Nagy figyelmet fordít az innovatív megoldások fejlesztésére a biztonságos és fenntartható élelmiszer termelés érdekében, válaszolva a mai kor kihívásaira.

1959

Daniel Roullier megalapítja vállalkozását.

1972

Megépül az első műtrágyagyár St. Malo-ban.

1979

A cégcsoport megszerezi a franciaországi RENO céget, amellyel együtt két újabb gyártóegységet is.

1980

A Roullier Csoport kiterjeszti tevékenységét az állattenyésztésre és professzionális higiéniai termékek gyártására és forgalmazására.

1990

Megkezdődik a cégcsoport nemzetközi terjeszkedése 3 gyár felvásárlásával. Két gyár Spanyolországban (Pamplona és Lodosa) és egy Belgiumban (Charleroi). A cégcsoport termékpalettája folyékony műtrágyákkal, talajjavítókkal, ásványi blokkokkal, szilázs tartósítószerekkel és egyéb termékkel bővül. A csoport üzletstratégiája három fő tevékenységi területet érint: a növényi tápanyagellátást, takarmányozást és a humán táplálkozást.

1998

A Roullier Csoport kilép a kontinensről és újabb céget alapít Brazíliában is.

2004-2008

Új lendülettel növekszik a cégcsoport. Lengyelországban, Uruguayban, Paragu-ayban, Közép- és Kelet Európában. A Közép- és Kelet Európai terjeszkedés motorja az Ausztriai újabb műtrágyagyár felvásárlása.

2009

Terjeszkedés Portugáliában.

2011

Megjelenik a cégcsoport új, élelmiszer portfóliója.

2012

Megindul a nyersanyag-kitermelés Hollandiában és Brazíliában. Ezzel párhuzamosan leányvállalat Törökországban, Ukrajnában és Horvátországban.

2013

Kenyai, Tanzániai, Szenegáli, Elefántcsontparti és Ghánai terjeszkedés.

2014

További cégalapítás Dubaiban, Indiában és Malaysiában.

2015

Timac Agro leányvállalat alapítása Kínában és Ausztráliában. Ezzel a mi történetünk még nem ér véget...

2015