Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 

Biostimulátorok / Speciális alapanyagok

Mit nevezünk biostimulátornak?

A Biostimulátorok Európai Tanácsa- EBIC- definíciója szerint a növényi biostimulátorok olyan hatóanyagokat és/vagy mikroorganizmusokat tartalmazó készít-mények, melyek közvetlenül aktiválják és szabályozzák a gyökér és gyökérzóna működését, valamint a növény anyagcsere folyamatait. Alkalmazásuk célja a tápanyagfelvétel intenzitásának, hatékonyságának javítása, a stressz tolerancia növelése, a jobb termés minőség és mennyiség érdekében.

A Tanács szerint a világpiacon a biostimulá-tor hatóanyagok mezőgazdasági felhasználásában évi 12,5%-os növekedés várható. Az EBIC tanulmánya szerint, 2012-ben Európában volt a legnagyobb növekedés, melynek eredményeként több mint 6,2 millió hektárra használtak az európai gazdák biostimulátor hatóanyagot tartalmazó termékeket.

Speciális alapanyagok a tápanyagellátásban

Az ásványi trágyák hatóanyagait legnagyobb mértékben a talaj “szűrőjén” keresztül veszi fel a növény. A talaj mint kémiai közeg minden esetben valamilyen reakcióba lép a kijuttatott hatóanyagok- kal. A reakció és az ezzel járó tápanyagveszteség talajfüggő. A Timac Agro célja, olyan hatóanyagok előállítása, melyek védelemmel látják el a kijuttatott tápelemeket és növelik azok hasznosulását.

talaj

Biostimulátor és speciális alapanyag kutatás

Labor

Ezen hatóanyagok kutatása, ipari szintű termelése és vizsgálata egy komplex feladat, melyben a Timac Agro élen jár. Ez a folyamat kutatói munkával kezdődik, ahol labor és szántóföldi kísérletek során vizsgáljuk a növényi reakciókat egy-egy stressz hatásnál, és a növény természetes válaszait kódoljuk és képezzük le fejlesztéseink során.

Mérjük hatékonyságunkat

Mikroelemes Biostimulátor oldatok
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Physio Biostimulátor
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Seaktiv Biostimulátor
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Mescal speciális alapanyag
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015
Fertiactyl_biostimulátor
Forrás: timacagro/webagro.hu / 2015

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>