+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Őszi kultúrák indítása

 

Bár a télnek még koránt sincs vége, lassan itt van az ideje az őszi kultúrák első fejtrágyázásának. A február végi kezelés a biztos induláshoz és a bokrosodás megindításához elengedhetetlen. A bokrosodás, mint fenológiai fázis a modern termesztéstechnológiák térnyerésével egyre inkább felértékelődik.
Magas termésszintet megfelelő kalásszám nélkül nem lehet elérni, a magas kalásszámhoz pedig elengedhetetlen a megfelelő mértékű bokrosodás. Ehhez a Timac AGRO nem csak szilárd, hanem folyékony termékekkel is segítséget nyújt. Az EXCELIS ENERGIE+ használatával -folyékony formájának köszönhetően- gyökéren és levélen egyaránt könnyen felvehető nitrogént juttatunk ki. Ebben az időben még van értelme a foszfor utánpótlásának is, mert a növények gyökértömege nagyrészt még közvetlenül a talajfelszín közelében helyezkedik el, így a nehezen mozgó P hatóanyagot könnyen fel tudja venni az állomány. Ezen túl a benne található RHIZOVIT biostimulátor fokozza a gyökerek tápanyagfelvételét, valamint a talajélet aktiválásával gyorsítja a tápanyagok feltáródását.

2bda12ade3f0f2d00fad11412f7da3bc453b63a1.png

Amennyiben az őszi betelelt állomány fejlettsége megfelelő volt, és a tél során sem szenvedtek a növények súlyos veszteségeket, abban az esetben a hangsúlyt a N, a S és a Mg pótlására kell helyezni. Így a növények gyors és harmonikus fejlődést produkálhatnak.
A SULFAMMO termékcsalád az N-PROCESS szerves védőhálójának köszönhetően megóvja a hatóanyagot a kimosódás és elillanás kockázatától, így tartósabb tápanyagkészletet képez a talajban. E mellett gyorsítja a növény nitrogén beépítését és intenzívebb talajéletet eredményez, MESCAL tartalmával ellensúlyozza a nitrogén savanyító hatását.

33bbb4ef196eb38aafdacb5ed88f6c8a2a1cfdf1.png
YIELD SERVICE - 4 éve a termelők szolgálatában
Négy év már elegendő idő ahhoz, hogy a mezőgazdaságban megítéljük egy technológia vagy módszer hasznosságát, az alkalmazás során gyűjtött tapasztalatok és adatok alapján. Partnereink visszajelzéséből tudjuk, hogy tápanyagutánpótlási terveink olyan alapként szolgálnak számukra, amely nagy mértékben tudja növelni gazdálkodásuk hatékonyságát. A velünk kapcsolatban álló laboratóriumok által végzett bővített vizsgálat eredményeivel a YIELD SERVICE keretében táblákra, YIELD SERVICE+ szolgáltatással pedig a táblákon belüli különbségekre tudjuk optimalizálni a tápanyagkijuttatási terveket.
9e262b3b5670aae100a57aa950d6f81000d70ac3.jpg