Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 
Őszi kultúrák indítása

Őszi kultúrák indítása

Kategória: Aktuális Hírlevelek
 

Bár a télnek még koránt sincs vége, lassan itt van az ideje az őszi kultúrák első fejtrágyázásának. A február végi kezelés a biztos induláshoz és a bokrosodás megindításához elengedhetetlen. A bokrosodás, mint fenológiai fázis a modern termesztéstechnológiák térnyerésével egyre inkább felértékelődik.
Magas termésszintet megfelelő kalásszám nélkül nem lehet elérni, a magas kalásszámhoz pedig elengedhetetlen a megfelelő mértékű bokrosodás. Ehhez a Timac AGRO nem csak szilárd, hanem folyékony termékekkel is segítséget nyújt. Az EXCELIS ENERGIE+ használatával -folyékony formájának köszönhetően- gyökéren és levélen egyaránt könnyen felvehető nitrogént juttatunk ki. Ebben az időben még van értelme a foszfor utánpótlásának is, mert a növények gyökértömege nagyrészt még közvetlenül a talajfelszín közelében helyezkedik el, így a nehezen mozgó P hatóanyagot könnyen fel tudja venni az állomány. Ezen túl a benne található RHIZOVIT biostimulátor fokozza a gyökerek tápanyagfelvételét, valamint a talajélet aktiválásával gyorsítja a tápanyagok feltáródását.

2bda12ade3f0f2d00fad11412f7da3bc453b63a1.png

Amennyiben az őszi betelelt állomány fejlettsége megfelelő volt, és a tél során sem szenvedtek a növények súlyos veszteségeket, abban az esetben a hangsúlyt a N, a S és a Mg pótlására kell helyezni. Így a növények gyors és harmonikus fejlődést produkálhatnak.
A SULFAMMO termékcsalád az N-PROCESS szerves védőhálójának köszönhetően megóvja a hatóanyagot a kimosódás és elillanás kockázatától, így tartósabb tápanyagkészletet képez a talajban. E mellett gyorsítja a növény nitrogén beépítését és intenzívebb talajéletet eredményez, MESCAL tartalmával ellensúlyozza a nitrogén savanyító hatását.

33bbb4ef196eb38aafdacb5ed88f6c8a2a1cfdf1.png
YIELD SERVICE – 4 éve a termelők szolgálatában
Négy év már elegendő idő ahhoz, hogy a mezőgazdaságban megítéljük egy technológia vagy módszer hasznosságát, az alkalmazás során gyűjtött tapasztalatok és adatok alapján. Partnereink visszajelzéséből tudjuk, hogy tápanyagutánpótlási terveink olyan alapként szolgálnak számukra, amely nagy mértékben tudja növelni gazdálkodásuk hatékonyságát. A velünk kapcsolatban álló laboratóriumok által végzett bővített vizsgálat eredményeivel a YIELD SERVICE keretében táblákra, YIELD SERVICE+ szolgáltatással pedig a táblákon belüli különbségekre tudjuk optimalizálni a tápanyagkijuttatási terveket.
9e262b3b5670aae100a57aa950d6f81000d70ac3.jpg

 

FIGYELEM! Közeledik a határidő!

Január 31-ig kell feltölteni a 2017-es gazdálkodási naplót az AKG-s pályázattal rendelkező gazdálkodóknak

A foszforhiány veszélyei

 2017.03.01-én csatlakozott hozzánk Fábián Péter régióvezető Északkelet-Magyarország területére, támogatva és megerősítve a megjelölt terület növénytermesztési divíziójának értékesítési csapatát. Péter agrármérnök diplomáját a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szerezte 1999-ben. Szakmai és vezetői tapasztalatait hazai és nemzetközi vállalatok alkalmazásában, növénytermesztési és kereskedelmi területen szerezte. Angol nyelven alapfokon beszél. 2017.10.02-án új pozíció betöltésére kapott lehetőséget, mint növénytermesztési projektvezető. Feladatai között szerepel többek között a növénytermesztési divízió kijelölt kulcspartnereivel történő kapcsolattartásért, részükre a vállalat szolgáltatásainak és termékeinek értékesítése, a potenciális és a meglévő nagykereskedelmi partnerekkel kölcsönösen előnyös kapcsolatok kiépítése és megszilárdítása. Szintén kiemelt feladatai közé tartozik a vállalat kereskedelmi stratégiáját támogató projektek, promóciók kidolgozása, koordinálása, nyomon követése, vezetői képviselete a teljes kereskedelmi szervezetben.

A foszfor nem véletlenül tartozik a makroelemek közé. A növények életében minden olyan folyamatban részt vesz, amihez energia szükséges. Mivel hiányát rövid ideig képesek csak elviselni, a növények folyamatos ellátást igényelnek. Hiányát gyengébb növekedés jellemzi, vékony és gyenge szárak fejlődnek, kevesebb generatív szerv képződik. Az intenzív fajták használata során figyelnünk kell arra is, hogy azok magasabb tápanyagigényét is kiszolgáljuk.
Erre kínál megoldást a TOP-PHOS, amely szerves komplexben tartott hatóanyagának köszönhetően folyamatosan hozzáférhető forrást biztosít a növények számára a tenyészidő során.

A professzionális megoldások együtt járnak

4b84c325a210ec8d9929d3d00cce7f73b2a3ad05.png

Kihagyhatatlan lehetőség a termésbiztonság és a termés növelésére!
Vásároljon mikrogranulátumot a Timac AGRO-tól és vetőgépe mikrogranulátum szóróját ajándékba adjuk.
Részletekért érdeklődjön Timac AGRO szaktanácsadójánál!

Az Ön szaktanácsadója (kattintás ide)

Íratkozzon fel YouTube csatornánkra

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>