+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Idén még fontosabb a tavaszi indulás

Késik a tavasz

4b84c325a210ec8d9929d3d00cce7f73b2a3ad05.png

Ennek hatására már most 2-3 hetes csúszás látszik a vegetációjában. Ennek ellenére a betakarítás időpontja bizonyos határok között adott, így ez a késés a tenyészidőszakban könnyen a biomassza-produktum kárára mehet. Ez a két hét a betakarítás idejéig körülbelül a tenyészidő 8-10%-át teszi ki, így ezt, a lerövidült időtartamot minél jobban ki kell használnunk a hozam megtartása érdekében.
Ehhez az kultúrák felszáradása utáni biostimulátoros kezelés nagyban hozzá tud járulni. A FERTIACTYL STARTER alkalmazásával a környezeti feltételek ellenére dinamikusabb indulást tudunk biztosítani növényeinknek, nagyobb gyökér- és lombtömeget tudnak fejleszteni, így nagyobb eséllyel tudják pótolni a kialakult biomasszahiányt.

Idén még fontosabb a tavaszi indulás

A hideg idő nem csupán az őszi, de a tavaszi kultúrákra is hatással lehet.
A vetések előkészítését, az első talajmunkákat csak megfelelő talajviszonyok mellett tudjuk elkezdeni, ez azonban a területek felszáradásáig nem lehetséges. Ennek következtében a kukorica és napraforgó állományok fejlődésében is csúszás alakulhat ki, ami végső soron hatással lehet az egész tenyészidőszakra, valamint a hozamra.
Ennek kiküszöbölésére javasolt alkalmazni a Timac AGRO biostimulátoros mikrogranulátumait, melyek a vetéstől segíti a növény fejlődését. Hatására nagyobb gyökértömeg alakul ki, így a növény jobban fel tudja használni a talaj víz-és tápanyag tartalékait, jobban fel tud készülni a stresszes, aszályos körülményekre. A Timac AGRO GREENSTART mikrogranulátuma kifejezetten a kukorica, míg új termékünk, az ACTISTART a napraforgó igényeit tudja kielégíteni összetételének köszönhetően.

4b84c325a210ec8d9929d3d00cce7f73b2a3ad05.png

Szakmai konferencia Tatán

4b84c325a210ec8d9929d3d00cce7f73b2a3ad05.png

Pár napja tartotta a Timac AGRO szakmai konferenciáját Tatán, melynek fő témájának a Környezetkímélő talajművelés és tápanyag-utánpótlás volt. Előadásaikkal a következő személyek tisztelték meg az eseményt:
-dr. Birkás Márta, egyetemi tanár; "Klímakárt csökkentő talajművelés"
-prof. dr. Búzás István, egyetemi tanár; "A trágyázás utáni tápanyagok hasznosulása"
-dr. Árendás Tamás, MTA tudományos főmunkatársa; "Tápanyag-utánpótlás hatása a növénytermesztésre és egyéb környezeti tényezőkre".
Az esemény házigazdája Tóth József, Komárom-Esztergom megyei vezető szaktanácsadónk volt.
Az előadások végén partnereinknek kötetlen beszélgetésre volt lehetőségük az előadókkal a kihívásokkal, befolyásoló tényezőkkel és egyéb, a témát érintő fontos kérdésekkel kapcsolatban.
Előadóinknak és partnereinknek köszönjük a részvételt!