Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 
Idén még fontosabb a tavaszi indulás

Idén még fontosabb a tavaszi indulás

Kategória: Aktuális Hírlevelek

Késik a tavasz

4b84c325a210ec8d9929d3d00cce7f73b2a3ad05.png

Ennek hatására már most 2-3 hetes csúszás látszik a vegetációjában. Ennek ellenére a betakarítás időpontja bizonyos határok között adott, így ez a késés a tenyészidőszakban könnyen a biomassza-produktum kárára mehet. Ez a két hét a betakarítás idejéig körülbelül a tenyészidő 8-10%-át teszi ki, így ezt, a lerövidült időtartamot minél jobban ki kell használnunk a hozam megtartása érdekében.
Ehhez az kultúrák felszáradása utáni biostimulátoros kezelés nagyban hozzá tud járulni. A FERTIACTYL STARTER alkalmazásával a környezeti feltételek ellenére dinamikusabb indulást tudunk biztosítani növényeinknek, nagyobb gyökér- és lombtömeget tudnak fejleszteni, így nagyobb eséllyel tudják pótolni a kialakult biomasszahiányt.

Idén még fontosabb a tavaszi indulás

A hideg idő nem csupán az őszi, de a tavaszi kultúrákra is hatással lehet.
A vetések előkészítését, az első talajmunkákat csak megfelelő talajviszonyok mellett tudjuk elkezdeni, ez azonban a területek felszáradásáig nem lehetséges. Ennek következtében a kukorica és napraforgó állományok fejlődésében is csúszás alakulhat ki, ami végső soron hatással lehet az egész tenyészidőszakra, valamint a hozamra.
Ennek kiküszöbölésére javasolt alkalmazni a Timac AGRO biostimulátoros mikrogranulátumait, melyek a vetéstől segíti a növény fejlődését. Hatására nagyobb gyökértömeg alakul ki, így a növény jobban fel tudja használni a talaj víz-és tápanyag tartalékait, jobban fel tud készülni a stresszes, aszályos körülményekre. A Timac AGRO GREENSTART mikrogranulátuma kifejezetten a kukorica, míg új termékünk, az ACTISTART a napraforgó igényeit tudja kielégíteni összetételének köszönhetően.

4b84c325a210ec8d9929d3d00cce7f73b2a3ad05.png

Szakmai konferencia Tatán

4b84c325a210ec8d9929d3d00cce7f73b2a3ad05.png

Pár napja tartotta a Timac AGRO szakmai konferenciáját Tatán, melynek fő témájának a Környezetkímélő talajművelés és tápanyag-utánpótlás volt. Előadásaikkal a következő személyek tisztelték meg az eseményt:
-dr. Birkás Márta, egyetemi tanár; “Klímakárt csökkentő talajművelés”
-prof. dr. Búzás István, egyetemi tanár; “A trágyázás utáni tápanyagok hasznosulása”
-dr. Árendás Tamás, MTA tudományos főmunkatársa; “Tápanyag-utánpótlás hatása a növénytermesztésre és egyéb környezeti tényezőkre”.
Az esemény házigazdája Tóth József, Komárom-Esztergom megyei vezető szaktanácsadónk volt.
Az előadások végén partnereinknek kötetlen beszélgetésre volt lehetőségük az előadókkal a kihívásokkal, befolyásoló tényezőkkel és egyéb, a témát érintő fontos kérdésekkel kapcsolatban.
Előadóinknak és partnereinknek köszönjük a részvételt!

 

d67602b58bb27203b154232dc545f3e2ef22af39.jpg

OLDAT AKCIÓ!

Támogassa kultúrája fejlődését a tavaszi hónapokban a Timac AGRO termékeivel, és hozza be a lemaradást! Vásároljon 100 liter FERTIACTYL STARTER-t vagy 90 liter FERTILEADER TONIC-ot, és 10 litert ajándéka adunk!
Az akció részleteiért keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját!

 2017.03.01-én csatlakozott hozzánk Fábián Péter régióvezető Északkelet-Magyarország területére, támogatva és megerősítve a megjelölt terület növénytermesztési divíziójának értékesítési csapatát. Péter agrármérnök diplomáját a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szerezte 1999-ben. Szakmai és vezetői tapasztalatait hazai és nemzetközi vállalatok alkalmazásában, növénytermesztési és kereskedelmi területen szerezte. Angol nyelven alapfokon beszél. 2017.10.02-án új pozíció betöltésére kapott lehetőséget, mint növénytermesztési projektvezető. Feladatai között szerepel többek között a növénytermesztési divízió kijelölt kulcspartnereivel történő kapcsolattartásért, részükre a vállalat szolgáltatásainak és termékeinek értékesítése, a potenciális és a meglévő nagykereskedelmi partnerekkel kölcsönösen előnyös kapcsolatok kiépítése és megszilárdítása. Szintén kiemelt feladatai közé tartozik a vállalat kereskedelmi stratégiáját támogató projektek, promóciók kidolgozása, koordinálása, nyomon követése, vezetői képviselete a teljes kereskedelmi szervezetben.

Szórni, vagy nem szórni?!

Ez a kérdés alakult ki és osztotta meg országszerte a gazdákat, de mit lehet a megoldás?
Az elhúzódó tél során kialakult nitrogénhiányt az őszi vetésű kultúrák alá mihamarabb pótolnunk kell, hogy a tavaszi indulás zavartalan legyen. A
SULFAMMO termékcsalád olajos és kalászos kultúrákra egyaránt korszerű, jól hasznosuló nitrogénforrást biztosít.
Összetételében megtalálható gyorsan és fokozatosan feltáródó hatóanyag, ez kiegészítve szerves védőhálóval gátolja a nitrogén kimosódását, biostimulátora fokozza a növény nitrogénbeépítő enzimeinek termelését, így nem csak hosszan tartó, de jobb hatásfokú eredményt is érhetünk el ennek a műtrágyának a használatával.

a97a874f39ad3815d1e160c73a8e7e15bb884906.jpg

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>