+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Ha idáig eljutott adjuk meg neki a maximumot!

A napjainkat meghatározó aszályos időjárás, az őszi kultúrák gyenge indulása sok kérdést vet fel a növénytermesztéssel foglalkozók körében. Vannak olyan állományok, melyeket sajnos nem érdemes, vagy talán nem is lehet megmenteni, ilyen esetben a vetésforgó újragondolása, új növénykultúra beillesztése az egyetlen lehetőség. Azokkal az állományokkal viszont, melyek elegendő csapadékot kaptak az őszi fejlődéshez és a tavaszi induláshoz megéri a törődni.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sajnos elmondható, hogy a virágzás és terméskötődés időszakában is számos olyan környezeti tényező befolyásolhatja a termésmennyiség és minőség alakulását, amelyekre fel kell készítenünk a növényeket. Biostimulátorok használatával a kedvezőtlen tényezők mellett is növelhetjük a termés beltartalmi értékeit, és a termésmennyiséget. FERTILEADER termékeinkben található SEACTIV biostimulátor komplex hatására az élettani folyamatok javulnak, a tápanyagfelvétel és transzport folyamatok felgyorsulnak, a virágzás és terméskötődés biztonságosabban megy végbe, a növény ellenállóbbá válik a környezeti stresszhatásokkal szemben.

SEACTIV biostimulátor komplex

A SEACTIV komplex egyik összetevője az Izopentil-adenin mely támogatja a tápanyagok felvételét, szállítását és beépülését. Részt vesz az ATP és fehérjeszintézisben, az energiaigényes folyamatok (virágzás, termésképződés) katalizálásában. Fokozza a klorofilképzést és a fotoszintetikus aktivitást, gátolja a korai elöregedést.

A komplexben található Glicin-betain a kritikus időszakokban is szabályozza a növény víz- és tápanyagforgalmát. Stabilizálja az enzimek és fehérjekomplexek szerkezetét, javítja a sejtmembrán ellenállóképességét. Igy biztosít védelmet a virágzás és megtermékenyülés során fellépő kedvezőtlen abiotikus hatásokkal szemben.

Repcetermesztők figyelmébe ajánljuk FERTILEADER GOLD termékünket, amelyben a SEACTIV biostimulátor komplex a biológiai folyamatok stimulálásával, a fő és oldalhajtások virágzásának szinkronizálásával hatékonyan javítja a termékenyülést, becő és magfejlődést. A termék bór (B) tartalma megakadályozz a virágkezdemények elhalását, ezáltal tovább növeli a termésbiztonságot.

Búza esetében a kalászdifferenciálódás támogatására a FERTILEADER TRIO termékünk jelent megoldást, mely szintén tartalmaz SEACTIV biostimulátor komplexet a tápanyagtranszport és beépülés segítésére. Magas nitrogén (N), kén (SO3), és magnézium (MgO) tartalma pedig gyorsan hasznosuló tápanyagforrást jelent a fehérjeszintézis folyamatához.

FERTILEADER TRIO termésnövelő hatása őszi búzában.

További információért keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját!

www. timacagro.hu