+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Fitotoxikus tünetek és "megfázás" ellen

Posztkezelés, szerfelverődés hatása a kultúrnövényre

A kora tavaszi száraz időszak nem kedvezett a gyomirtásnak. Bemosó csapadék híján nem hatottak tökéletesen a preemergens kezelések, ami most a csapadékkal duplán megbosszulja magát, hiszen nélkülözhetetlenek a poszt kezelések és a preemergens gyomirtók felverődésének fitotoxikus hatásával is számolnunk kell.
A tünet a fejlődés megtorpanása, sárgulás, perzselődés. Alapvetően a fotoszintézis és az anyagcserefolyamatok lassulása az, ami gátolja a növény növekedését. A posztkezeléseknél elkerülhetőek a káros hatások, ha a gyomírtást a megfelelő fejlődési fázisban és nem később, nagyobb levélfelületnél végezzük el. Ezzel szemben a szerfelverődés sajnos elkerülhetetlen eső esetén. A FERTIACTYL STARTER egy olyan szer, amely fokozza a növény anyagcserefolyamatait és a klorofill termelését, valamint szabályozza a fejlődést. Hatásával gyorsítja a toxikus anyagok lebontását a kultúrnövényben és a termelő folyamatok visszaállítást.
.

Hideg és tápanyaghiány

A lehülés és az ezzel együttjáró csökkent gyökéraktivitás oda vezet, hogy a fejlődéshez szükséges tápanyagokat a növény nem képes felvenni. Kisebb-nagyobb mértékű tápanyaghiányos állapot alakul ki. A kapás növények ebben az időszakban mindennemű tápanyaghiányra azonnal termésvesztéssel reagálnak.
Az ilyen kedvezőtlen időszakokban jelent előnyt, ha fokozzuk a gyökerek működését és fenntartjuk a termelő anyagcsere folyamatokat. Ezzel együtt külön előnyt jelent, ha közvetlenül a felhasználás helyére juttatjuk a szükséges tápanyagokat megkerülve a gyenge aktivitású gyökérzetet. A FERTIACYL STARTER-ben lévő biostimulátorok fokozzák a gyökérzet aktivitását, gyorsítják a regenerációt és javítják a talajban a tápanyagokhoz való hozzáférést. A FERTIACTYL STARTER ezzel együtt jelentős mennyiségben tartalmaz a növények számára leginkább szükséges makro tápelemeket, amit így a felhasználás során közvetlenül a levelekre tudunk juttatni.

Forrás: Timac AGRO szántóföldi kísérletek

FERTIACTYL STARTER A GAZDA SZEMÉVEL

"2009 óta ismerem Timac AGRO termékeit, használata során azt tűztem ki elvárásnak, hogy hatása magasabb terméseredményt hozzon, mint más termékek. FERTIACTYL STARTER-t használtam, amely az időjárással összhangban az átlagosnál jobb termésátlag eléréséhez segített. A minőséget kiválónak tartom, kijuttatása problémamenetes."
Körmendi Miklós - Tata

Most 880  liter = 1000 liter akció

Az akcióról érdeklődjön szaktanácsadójánál!

Az Ön szaktanácsadója (kattintás ide)

 

 

 

Vásároljon a Timac AGRO-tól és nyerje meg az 5 új NISSAN NAVARA egyikét

88f63b8984a813a20cec6d376f167a60d2a67c63.pngHOGYAN NYERHETEK >>