Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 

YIELD SERVICE – több, mint tápanyagutánpótlás

2018-ban a foszfor hatásaira és utánpótlásának fontosságára hívja fel a Timac AGRO a figyelmet. Már tavaly is írtunk erről a témáról ezen a fórumon. Január közepén az Agrofórumban megjelent újságcikkünkben pedig részletesebben, átfogóan foglalkoztunk a fontosságával, kijuttatási problémákkal és ezek következményével.

A YIELD SERVICE szolgáltatás Magyarországon 2014-ben indult útjára. Hazánkban az általános gyakorlatban elterjedt, hogy kizárólag növénykultúrákra alapozzuk a tápanyag-utánpótlást. Ennek következtében az egyes gazdaságon belüli táblák közti különbségekben rejlő lehetőségeket nem tudjuk kihasználni. Így előfordulhat felesleges hatóanyag kijuttatás vagy hiány bizonyos tápelemekből, akár egy táblán belül is.
A Timac AGRO szolgáltatása ezt a gyakorlatot helyettesíti méréseken és szakmai tervezésen alapuló tápanyaggazdálkodási tervek létrehozásával. Ennek keretében a mintavételtől a tervkészítés utolsó fázisáig segítséget nyújtunk, majd a kész tervet Önnel egyeztetve véglegesítjük. A terv megvalósulását a gyakorlatban szaktanácsadóink a tenyészidő alatt folyamatosan nyomon követik, támogatva hatékonyságát. Az így létrejött optimalizált technológiai tervnek köszönhetően okszerűbb lesz a tápanyag utánpótlás, így elkerülhető a pazarlás és mérséklődhet a környezeti terhelés. Ennek köszönhetően jelentősen javítható a termesztés eredményessége.
9e262b3b5670aae100a57aa950d6f81000d70ac3.jpg
9e262b3b5670aae100a57aa950d6f81000d70ac3.jpg

2017-ig több, mint 250 ezer hektáron használták a termelők a YIELD SERVICE-t!
A szolgáltatásunk 2014 év végén indult, és igen hamar kiderült, hogy hiánypótló értéket teremtettünk a piac számára. Az összes szolgáltatási terület az eltelt 4 év alatt meghaladta a 250 ezer hektárt. Ez jól mutatja, hogy sok gazdálkodó nyitott a fejlődésre, innovációra. Bízunk benne, hogy ez a tendencia a jövőben is hasonlóan alakul, és így egyre több gazdálkodó munkáját eredményesebbé tudjuk tenni.

Szokatlan meleg

9e262b3b5670aae100a57aa950d6f81000d70ac3.jpg

Karácsonyra a tavaszias időjárásnak köszönhetően több téren is rendhagyó eseményeknek lehetünk tanúi. Január 6-án megdőlt a melegrekord. Ami ennél is nagyobb megdöbbenésre ad okot, hogy már január 3-án virágba borult Hahót környékén egy repcetábla. Amennyiben marad ez az időjárás, az a növényeknek nem szerencsés, mert ha a február hoz egy fagyosabb időszakot, az már a jó tápanyagellátottságú területeken is problémákhoz vezethet.

9e262b3b5670aae100a57aa950d6f81000d70ac3.jpg

Szemtől szemben Gulyás Andrással

 2017.03.01-én csatlakozott hozzánk Fábián Péter régióvezető Északkelet-Magyarország területére, támogatva és megerősítve a megjelölt terület növénytermesztési divíziójának értékesítési csapatát. Péter agrármérnök diplomáját a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szerezte 1999-ben. Szakmai és vezetői tapasztalatait hazai és nemzetközi vállalatok alkalmazásában, növénytermesztési és kereskedelmi területen szerezte. Angol nyelven alapfokon beszél. 2017.10.02-án új pozíció betöltésére kapott lehetőséget, mint növénytermesztési projektvezető. Feladatai között szerepel többek között a növénytermesztési divízió kijelölt kulcspartnereivel történő kapcsolattartásért, részükre a vállalat szolgáltatásainak és termékeinek értékesítése, a potenciális és a meglévő nagykereskedelmi partnerekkel kölcsönösen előnyös kapcsolatok kiépítése és megszilárdítása. Szintén kiemelt feladatai közé tartozik a vállalat kereskedelmi stratégiáját támogató projektek, promóciók kidolgozása, koordinálása, nyomon követése, vezetői képviselete a teljes kereskedelmi szervezetben.

Gulyás András 2011-ben – kezdetben mint külsős munkatárs – csatlakozott a Timac AGRO Hungária Kft. logisztikai csapatához. Tanulmányait 2010-ben fejezte be, jelenleg logisztikai menedzseri diplomáját szerzi. Kitartását és lekiismeretes hozzáállását munkájához mi sem mutatja jobban, hogy a 2017-es Év Dolgozója kitüntetésünket vehette át karácsony előtt. Gratulálunk hozzá és további sikereket kívánunk Andrásnak!

Gondoljon a jövőre!

2013-ben mintázták utoljára területét, és kukoricát vagy napraforgót szeretne termelni rajta? Lépjen idejében, mert mintavételezését még a magágykészítés és műtrágyázás előtt el kell végezni!
Gyakori probléma, hogy az agrár környezet-gazdálkodási programhoz (AKG) szükséges tápanyag-utánpótlási terv adatainak bejelentési határideje előtt a laborok nem tudnak új mintákat már sürgős teljesítéssel befogadni kapacitáshiány miatt. Erre is megoldás a YIELD SERVICE szolgáltatás: szerződött laboratóriumunk kapacitásait előre úgy kötöttük le, hogy ügyfeleink eredményeiket mindig időben kapják meg, elkerülve ezzel a határidő okozta stresszt.

Év eleji teendők – a belvíz veszélyei!

Az év elején a határban történő tevékenységek általában a területek megfigyelése, az esetleges vadriasztás. A csapadékos időjárásnak köszönhetően azonban több területen belvíz jelentkezik, melynek kezelését nem szabad elhanyagolni.  Az őszi kultúrákban, ahol még nyugalomban vannak az állományok a néhány napos vízborítás még nem okoz akkora problémát, de ha ez az állapot huzamosabb ideig fennáll, akkor a növények pusztulását is okozhatja. Ezért, ahol lehet fontos figyelmet fordítanunk ezeknek a vizeknek az elvezetésére.

Az Ön szaktanácsadója (kattintás ide)

Íratkozzon fel YouTube csatornánkra

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>