+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Célegyenesben

A mezőgazdaság olyan, mint kerékpárban az országúti körverseny.  Az a versenyző, aki jól osztotta be az erejét és megfelelő stratégiát hajtott végre a verseny alatt, a célegyenesben már behozhatatlan előnyre tehet szert, így van ideje a következő versenyre készülni, akár az ereje tartalékolásával. Az előrelátó termelő már a betakarítás előtt elkezd készülni a következő tenyészidőre. Ennek jegyében ha esedékes a talajmintavétel, akkor már ilyenekor elkezdi azt tervezni, és a következő vetéstervnek megfelelően elkezd a tápanyag-gazdálkodással is foglalkozni.A YIELD SERVICE tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadási rendszer már 4 éve bizonyít. A gazdák széles köre tapasztalhatta meg előnyeit, ami a gördülékeny ügyintézésnek, a körültekintő tervezésnek köszönhető. A szerződéstkötést és megfelelő adatszolgáltatást követően akár az is elképzelhető, hogy amíg Ön a jól megérdemelt nyaralását tölti, mi Önnek végezzük a munkát. Legyen szó talajmintavételről, vagy akár tápanyag-gazdálkodási terv készítésről.

Folyamatosan tanuljuk a tápanyag-gazdálkodást

 A Timac AGRO a Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózatát azért hozta létre 2017-ben, hogy a termelőkkel együttműködve fejlessze a termesztés színvonalát. Gyakran tapasztalhatjuk az elkötelezettséget a magasabb szintű termesztéstechnológia kialakítására, azonban annak hatékonysága elmarad a kívántól. Az ország több pontján működő Tudásközpontokban testközelből tapasztalható meg a növények és a tápanyag-gazdálkodás kapcsolata. Szemmel látható az előny, ami kialakult az okszerű tápanyag-gazdálkodás során a nem kielégítő és a pazarló termékhasználattal szemben. Ez az előny, a tavalyi eredményekhez hasonlóan remélhetőleg a betakarításkor is megmarad.

Nélkülözhetetlen tápelemek

A tápanyag-gazdálkodás alapját az egyes tápelemek hatása jelenti. A harmonikus fejlődéshez a megfelelő mennyiségnek optimális időben kell a növény rendelkezésére állnia. Ennek szerepét hivatott a Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózat Tápelem hiány kísérlet demonstrálni. Itt jól láthatóvá válnak, hogy milyen élettani zavarok és fejlődési rendellenessége lépnek fel az egyes tápelemek hiánya esetén.

Szemtől szemben Kovács Istvánnal

Kovács István vezető szaktanácsadó kolléga tanulmányait 2009-ben a Szent István Egyetem Általános Agrármérnök szakán végezte. Munkáját a Timac AGRO Hungária Kft-nél 2011-ben Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén kezdte. A mai napig szakmai munkájával támogatja partnereit. Ez úton is kívánunk neki további sikereket munkájában!