Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 
A napraforgó tökéletes termékenyülését biztosítani nehéz feladat. A termékenyülés minősége alapvetően határozza meg a termés mennyiségét és olajtartalmát.
A napraforgó megtermékenyülésére ható legfontosabb körülmények:- A virágzási időszakban uralkodó napokig tartó csapadékos, szeles idő, mely korlátozza a méhek mozgását, magas hőmérséklet és légköri aszály, ami rontja a napraforgó nektártermelését és kondícióját.

– A bór hiány, mely a pollen csíratömlő fejlődését gátolja, így közvetlenül hat a megtermékenyülésre.

– A foszfor hiány, mely a napraforgó csökkenő kondícióján keresztül hat a termékenyülésre és magképződésre

Ebből is látható, hogy a napraforgó termékenyülését befolyásoló legfontosabb tényezők sokrétűek, ezért nem ad átfogó megoldást az, ha pusztán egy tényezőre pl. a bór pótlásra koncenrálunk. Sokkal eredményesebbek lehetünk, ha a lehető legtöbb körülményt kezeljük. A napraforgó virágzás előtti kezelésére fejlesztette a Timac AGRO a FERTILEADER GOLD-ot. Mely a létfontosságú bór pótlásán túl a molibdén tartalmának köszönhetően javítja a bór beépülését. A SEACTIV biostimulátor komplex pedig javítja a környezeti körülményekkel szembeni toleranciát, fokozza a klorofill képződést és fotoszintézist, gyorsítja a tápanyagok transzportját. Gátolja a káros elöregedési folyamatokat és fiatalon tartja a növényt. Javasolt dózis csillagbimbós allapotban: 3 l/ha

Hatékony védelem a belső paraziták ellen
A legeltetési idényben a kérődző haszonállataink folyamatosan ki vannak téve a különböző külső és belső élősködők által okozott veszélyeknek, megbetegedéseknek. Ezek a megbetegedések sok esetben nem okoznak azonnali termeléscsökkenést, de olyan idült elváltozásokhoz vezetnek, melyek mindenképpen rontják az állatok életteljesítményét. A védelkezés legfontosabb része, hogy tavasszal ne kerüljön fertőzött, kezeletelen állat a legelőre.
Az újrafertőződés megakadályozásában hatékony segíséget tud nyújtani a Timac AGRO által kifejlesztett QUALIX termékcsalád. A bennük lévő V-PHYT komplex, mely különböző növényi illóolajokat tartalmaz, megakadályozza a paraziták fejlődését, gátolja a szaporodásukat, csökkenti a lerakott és ürített peték számát. A QUALIX termékek tartalmazzák azokat az ásványi anyagokat és vitaminokat is melyekre a legeltetési idényben szükség van. Használatát javuló étvágy, takarmány hasznosítás és szaporodásbiológiai mutatók kísérik.

 

Kukorica cink hiányos területen
A cinkhiány a tenyészidő során folyamatos problémát okoz. A kukorica különösen érzékenyen reagál rá. A gyökér és hajtásfejlődés korlátozásán túl a termésképzés időszakában a szemkitelítődés zavarára is számíthatunk, mely közvetlenül rontja a kukorica terméskilátásait.
A kukorica cink pótlása vegetációs időszakban is megoldható. A címerhányás előtti időszakára fejlesztette a Timac AGRO a FERTILEADER AXIS-t. A cink pótláson túl friss foszforral, nitrogénnel és mangánnal látja el a növényt. A SEACTIV biostimulátor komplex pedig fokozza a környezeti hatásokkal, különösen a magas hőmérséklettel szembeni toleranciát. Növeli a klorofill képződést és fotoszintézis, gyorsítja a tápanyagok transzportját. Gátolja a kényszerérést és fiatalon tartja a növényt. Javasolt dózis 8-10 leveles kortól a címrehányás kezdetéig : 2-3 l/ha

Az Ön szaktanácsadója (kattintás ide)

Íratkozzon fel YouTube csatornánkra

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>