+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

A májusi eső "aranyat" ér

Tartja a mondás, ami a legtöbb esetben igaz is, hiszen az ilyenkor lehulló csapadék minden növénykultúrában, legyen az őszi, vagy tavaszi vetésű, látványos fejlődést tesz lehetővé.
Azonban ennek az éremnek is két oldala van sajnos. A napraforgó számára például nem feltétlenül előny a csapadékos május és nyárelő a fellépő gombás betegségek miatt. A korai tünetek sok esetben alattomosan jelentkeznek néhány kisebb-nagyobb folt a levélen és száron, vagy súlyosabb esetben tőhervadás formájában. Ezeknek a tüneteknek súlyos terméscsökkentő és minőségrontó hatására legtöbbször csak a betakarításkor derül fény. Ezért ilyenkor különösen indokolt a napraforgó gombaölőszeres védelme a veszteség mérséklésére.

Ha nem csak a veszteségeket szeretnénk mérsékelni

hanem a májusi esőt tényleg arannyá akarjuk változtatni, akkor kapnak szerepet a védekezéssel kombinált biostimulátorok, melyek a felépítő anygacsere folyamatok támogatásával fokozzák a lehullott csapadék hasznosítását.
A FERTILEADER GOLD bór és molibdén tartalmú biostimulátorral fokozzuk a napraforgó anyagcseréjét, termésképzését, gátoljuk a levélzet korai elöregedését és javítjuk a környezeti toleranciáját. Használata több évre visszamenő üzemi tapasztalatok alapján 39.205 Ft/ha* átlagos többletjövedelmet biztosított.

A kukorica számára kedvező időjárást is még jobban ki tudjuk használni, ha fokozzuk a kukorica vízhasznosítását. Erre ad lehetőséget a FERTILEADER AXIS biostimulátor, mellyel képesek vagyunk a kukorica felépítő anyagcsere folyamatait és együttvirágzását fokozni. Így biztosítjuk a rendelkezésre álló nedvesség jobb hasznosítását. Üzemi tapasztalatok alapján a FERTILEADER AXIS több év átlagában 29.938 Ft/ha*-al növelte a kukorica jövedelmezőségét.

TERMÉKINFÓ >>

Ha időben lép a YIELD SERVICE önnek dolgozik a nyaralás alatt is
Már az aratás előtt szerződjön a Timac AGRO-val és a teljeskörű YIELD SERVICE szolgáltatásunkkal AKG kompatibilis dokumentációval vághat neki a következő szezonnak.
A Timac AGRO YIELD SERVICE szolgáltatásában önnek csak a szerződéskötésről kell gondoskodnia. A talajmintavételtől a tápanyaggazdálkodási terv elkészítéséig a többi a mi feladatunk. Az aktuális jogszabályi feltételeknek mindenben megfelelő dokumentációval támogatjuk költséghatékony tápanyaggazdáskodását, legyen szó az AKG, vagy a nitrát rendelet által támasztott feltételekről. A folyamatok aktuális állásáról folyamatos tájékoztatást kaphat e-mailben, vagy személyesen Timac AGRO szaktanácsadójától.
A szerződés részleteiért keresse Timac AGRO szaktanácsadóját!

Egy a sok közül, a napraforgó fehérpenészes szártőbetegsége

INFÓ >>

A rendezvény partnereként szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett
I. NAK MezőGépShow-ra.
Számunkra különösen fontos, hogy partnereink első kézből értesüljenek a mezőgazdaság fejlődési irányairól, az előttünk álló kihívásokról és lehetőségekről. A Show keretében bővebb tájékozatást kaphatnak partnereink a precíziós YIELD SERVICE programjainkról, szolgáltatásainkról is.

Az Ön szaktanácsadója (kattintás ide)Rolunk_timac_csapat

Vásároljon a Timac AGRO-tól és nyerje meg az 5 új NISSAN NAVARA egyikét

88f63b8984a813a20cec6d376f167a60d2a67c63.pngHOGYAN NYERHETEK >>