+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Robbanásszerű indulás

Timac AGRO Tápanyagszakértő

Lassan elindul a repce virágzása, de a legtöbb helyen ez nem kecsegtet sok jóval.
Az elmúlt két hét meleg időjárása miatt a növények igen gyors ütemben indultak növekedésnek. Ennek az erőltetett menetnek köszönhetően a repce állományokban az oldalhajtások nem tudtak megfelelően kifejlődni, a regulátorozások elmaradása miatt a levélhónaljakban ülve találjuk őket. A bokrosodás elmaradt, a hozam várhatóan alacsonyabb lesz, ezért mindent meg kell tennünk, hogy azok a virágok, melyek rendelkezésünkre állnak megtermékenyüljenek.
FERTILEADER GOLD termék használatával akár a növényvédelmi kezelésekkel egy menetben gondoskodhatunk repce és napraforgó állományunk termékenyüléséről. Alkalmazásával jobb kötődés, kisebb arányú elrúgás érhető el. Kijuttatása repcében zöldbimbós állapotban ideális.

 

Tavaszi vetések támogatása

A magágyak előkészítése és a vetések országszerte folynak, így érdemes már most gondolni a későbbi kezelésekre.
A kapás kultúrák egyik legmeghatározóbb fejlődési időszaka a kezdeti 5-8 hét. Kultúráink támogatása ilyenkor rendkívül kifizetődő több szempontból is:
-A tenyészidő későbbi időszakában a növények így jobban tudják hasznosítani a talaj tápanyag- és vízkészletét
-A szeszélyes időjárás okozta stresszhatásokkal szemben ellenállóbb állomány alakul ki
-Koncentrált érés és a maximális termőfelület kihasználtság érhető el.
Ennek elérése érdekében alkalmazza a FERTIACTYL STARTER növénykondícionáló készítményt. Tápanyagösszetételének köszönhetően fokozza a korai fejlődést, speciális FERTIACTYL biostimulátor komplexe pedig megvédi a talaj tápanyagait a kimosódástól és segíti azok felvételét, fokozza a sejtosztódást és sejtdifferenciálódást. Használatával egyöntetűbb, ellenállóbb, erősebb állomány tud kialakulni, valamint fokozható a koraiság.

 

Tápanyaggazdálkodási terv, mellyel nem a pénzt szórja!
A méréseken és szakmai alapokon nyugvó szolgáltatásunk célja, hogy az általános és egyoldalú tápanyag-utánpótlást helyettesítse. Kollegáink a mintavétel kezdetétől segítséget nyújtanak, és a kész tervet Önnel egyeztetve véglegesítik, megvalósulását folyamatosan nyomon követik, így növelve annak hatékonyságát. A YIELD SERVICE segítségével okszerűbb lesz a tápanyag-utánpótlás, mind pénztárcáját, mind a környezetet megkíméli a felesleges műtrágyaszórástól, és javíthatóak a termesztési eredmények.


YIELD SERVICE+ szolgáltatásunkat azok számára fejlesztettük, akik helyspecifikus tápanyag-utánpótlási rendszerben gazdálkodnak. A táblán belüli eltérő talajadottságokat is figyelembe vevő eljárásunknak köszönhetően még nagyobb hatékonysággal tudja kijuttatni a szükséges tápanyagokat.