+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Hírek / aktualitások

Biztos, hogy fontos a talajkondicionálás!

A szántóföldi növénytermesztés sikeressége szempontjából talajaink állapota alapvető fontosságú. A modern mezőgazdaság sok kihívást támaszt a talajokkal szemben: a talajsavanyodás, a tömörödés vagy a romló szerkezet csak néhány a leggyakrabban előforduló problémák közül.

Növénytermesztés biztos alapokon

Az alaptrágyázás dózisának meghatározásakor a gyakorlatban azt vesszük alapul, hogy a tápelemek egy része (P, K, mikroelemek) a tenyészidő végéig kielégítik a növény szükségleteit. Őszi kultúrák esetében a kijuttatás és az intenzív felvétel között eltelt 6-8 hónap alatt azonban számos tényezővel kell számolnunk, amitől a hatóanyagok felvehetetlenné válnak.

Apasztástól ellésig 2.

A tehenek szárazon állási időszakát három jól elkülönülő szakaszra tudjuk osztani. Mindhárom időszak nagy odafigyelést, technológiai, egészségügyi és takarmányozási fegyelmet követel. Ezek betartásával biztosak lehetünk benne, hogy az ellés, a laktáció indulása és az involúciós időszak is zavartalanul fog lezajlani.

FERTILEADER termékcsalád – Folyamatos fejlődés, biztos kötődés

A növénytermesztésben a virágzás és termékenyülés kulcsfontosságú folyamatoknak számítanak. Az intenzív vegetatív fázisban bekövetkező kisebb stresszt még képes kiheverni az állomány, a virágzáskor jelentkező negatív hatások azonban erőteljesen rányomják bélyegüket a termelés eredményességére.

Apasztástól ellésig I.

Az angol nyelvben van egy nagyon találó kifejezés a szárazon állás időszakának összefoglalására a „Dry Cow Management”, ami magába foglalja az apasztás, a takarmányozás, az egészségügy kérdéseit, az elhelyezés, állatmozgatás, munkaszervezés módját és jelentőségét.

Tápanyag-utánpótlás helyspecifikusan, avagy YIELD SERVICE+

Hazánkban egyre több gazdaság nyit a precíziós, pontosabban a helyspecifikus gazdálkodás irányába, mely segít megérteni a területek változékonyságát.