+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

PHYT-ACTYL

Biostimulátorok használata nem csak szántóföldi de kertészeti kultúrákban is indokolt. Ezekben az üzemekben a tápanyagok utánpótlása a leggyakrabban tápoldatozással történik, így célszerű azzal egy menetben elvégezni a biostimulátorok kijuttatását. A Timac AGRO kutatói kimondottan kertészeti kultúrák kondicionálására alkotta meg a PHYT-ACTYL biostimulátor komplexet.

Ez a szerves forma megtalálható cégünk valamennyi KSC termékében. A kertészeti kultúrák termesztése igen komplex, a PHYT-ACTYL pedig ehhez igazodva számos bioaktív hatóanyaggal járul hozzá a növények minél jobb fiziológiai állapotának fenntartásához. Citokinin származékai nem csak a növényen belüli tápanyagtranszportot gyorsítják, de serkentik az oldalhajtások képződését, a gyökérzet fejlődését. Ezen felül gátolják a kloroplasztok öregedését, aminek köszönhetően javul a növény fotoszintetikus képessége.

A biostimulátor algin és egyéb szerves savai komplexképző hatásuknak köszönhetően javítják a tápelemek felvehetőségét, valamint pufferként viselkednve csökkentik az EC-t (az oldatok elektromos vezetőképességét) és a műtrágyák savanyító hatását. E hatásokat egészítik ki az abszcizinsav és vitaminok hatásai. Az abszcizinsav növeli a növények vízfelvételét, és csökkenti a párologtatás mértékét, védve ezáltal a növényi sejteket az esetleges intenzív abszorpcióból adódó túlzott sófelhalmozódástól. A vitaminok az anyagcsere folyamatok fokozásával biotikus és abiotikus stressz esetén zökkenőmentesebb kilábalást tudnak biztosítani, így a növény hamarabb nyeri vissza optimális állapotát.

A PHYT-ACTYL-ban található cukrok könnyen felvehető tápanyagot jelentenek a talaj mikroorganizmusai számára. E szervezeteknek az ellátásával növelhetjük a tápanyagok feltáródásának illetve azok felvételének ütemét, valamint a gyökérzet relatív felületét, amely közvetlenül hat a növények optimális fejlődésére.

Mérjük hatékonyságunkat