+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Physio+

A Timac AGRO egyes termékeiben található PHYSIO+ biostimulátor komplex két fő komponensből tevődik össze: gyors hatásmechanizmusú kalciumból és amino-purinokból.

Az amino-purinok természetes purin vázas vegyületek, melyeket bizonyos mértékben maguk a növények is szintetizálják egyes életfolyamataik serkentéséhez. A hatóanyag kalciumforrás jelenlétében egy jelzést ad a növény számára, indukálva ezzel e fontos tápelem felvételét. Serkentő hatással van a sejt- és gyökérfejlődésre, növeli a gyökérszőrök számát és élettartamát, ami pedig közvetlenül javítja a tápanyagfelvétel hatékonyságát. A kalcium részt vesz továbbá a fotoszintézisben, a fehérjeszintézisben és a sejtfalak- és membránok felépítésében; a megfelelő ellátottság pedig egészségesebb, homogénebb állományt is eredményez.

A PHYSIO+ tartalmú növénykondicionálóink felhasználását elsősorban savanyú és mészben szegény talajokon ajánljuk. Minden ilyen komplexet tartalmazó termékünket több szerves forrásból származó, könnyen oldódó és magas hatékonyságú kalcium hatóanyaggal egészítünk ki. Ezek alapja az úgynevezett MESCAL. E mészformák gyorsan képesek korrigálni a talaj pH-ját, kedvező környezetet biztosítva ezzel a talaj mikroorganizmusainak. A megnövekedett talajéletnek köszönhetően gyorsabb lesz az ásványosodás folyamata, így a még fejletlen növények is könnyebben tudják hasznosítani a talaj tápanyagkészletét.

PHYSIO+ biostimulátor komplexünk megtalálható valamennyi alap- és starter trágyánkban, és a PHYSIOMAX talajkondicionáló termékünkben.

Mérjük hatékonyságunkat